Cultura 10/02/2014

David Trueba: "S'ha d'anar més a Catalunya a dir-los que els estimem"

Les principals frases del director, que ofereix tres dels millors discursos de la nit dels Goya i recull 6 Goya per 'Vivir es fácil con los ojos cerrados'

Ara
2 min

Barcelona"Estic acostumat a perdre. Sóc de l''Atleti' i guanyem cada 20 anys", ha dit un sorprès David Trueba en recollir el guardó a millor director per 'Vivir es fácil con los ojos cerrados', la triomfadora de la nit. Ha pujat tres vegades a l'escenari: per la pel·licula, la direcció i el guió original.

I malgrat això, ha dit: "Perdo perquè sé perdre. Estic encantat d'estar nominat... ho dic ara que no em podeu perdre el premi. He fet una novel·la que es diu 'Saber perder', que podeu llegir", ha bromejat. Ha dedicat el seu premi a Jorge Sanz, Ramon Fontserè i Ariadna Gil, i ha dit que "els actors són gent que et deixa la seva vida interior".

I també s'ha recordat dels periodistes que li han obert els altaveus tot i les advertències del que podria dir-hi, i ha citat Concha García Campoy i Tatiana Sisquella, advertint que potser no els sonava tant. "Fa dos dies n'hem perdut una que coneixeu menys perquè aneu poc per Catalunya, cosa que recomano que feu: s'ha d'anar més a Catalunya a dir-los que els estimem".

S'ha recordat de la gent que estima el cinema, la majoria, i dels que no: "Què seria de la vida si no ens insultés la gent que ens ha d'insultar?". I ha afegit: "El que no ha vingut, que resolgui els seus problemes abans de traslladar-los a una professió que vota tots els partits.

En recollir el premi a millor guió també havia fet una oda a la gent senzilla i treballadora recordant un acudit. Un senyor que li havia dit: "Saps que Espanya és el país més ric del món? Porten 400 anys robant i encara continua existint".

stats