Cultura 15/07/2015

Una foto del Collsacabra guanya la segona edició del concurs Wiki Loves Earth

L'autor, Miquel Pons, 'Mikipons', torna a ser el guardonat

Ara
1 min

BarcelonaEl fotògraf de Cerdanyola Miquel Pons, 'Mikipons', ha guanyat el primer premi absolut a la millor foto de Catalunya en la segona edició del concurs Wiki Loves Earth, amb una imatge del Collsacabra. Aquesta instantània és també la guanyadora del primer premi en la categoria de comarques centrals. De fet aquest concursant, guanyador també de la primera edició del concurs, havia presentat aquest any una trentena de fotografies i s'ha endut tres guardons en diferents categories.

En aquesta segona edició, s'han rebut 1.344 instantànies de 228 espais protegits i elements del patrimoni natural català enviades per 40 fotògrafs. El concursant que ha enviat imatges d'una varietat més gran de llocs ha estat Isidro Jabato, amb 166 fotografies de 58 espais diferents. A més, s'han reunit fotografies de 155 espais i elements del patrimoni natural que no havien estat retratats, i així s'amplia el catàleg d'imatges per a la Viquipèdia, que permet a tothom utilitzar-les a través de Wikimedia Commons.

El concurs, ideat per millorar continguts sobre el patrimoni natural de la Viquipèdia, és fruit d'un projecte d'Amical Wikimedia amb la col·laboració del departament de Territori i Sostenibilitat.

Podeu consultar la llista completa de fotos premiades a la web de la conselleria. I sobre aquestes línies en teniu una tria.

stats