Cultura 28/05/2016

Detenen els presumptes lladres de cinc Bacons robats

La policia deté set persones però les obres, valorades amb més de 30 milions d'euros, no apareixen

Agències
1 min
Detenen els presumptes lladres de cinc Bacons robats

BarcelonaLa Policia Nacional ha detingut a Madrid set persones relacionades amb el robatori de cinc quadres de Francis Bacon, a més de joies i altres objectes de valor que pertanyien a un col·leccionista privat i que encara no han estat recuperats, segons ha informat la policia.

El robatori es va produir el juliol de l'any passat quan el propietari dels quadres estava de viatge fora del seu domicili i va posar una denúncia a la Comissaria de Centre de Madrid. El febrer d'aquest any, una empresa privada d'investigació va avisar la policia que havia rebut fotografies inèdites de les obres que haurien estat fetes després del robatori amb una càmera digital llogada per una persona amb domicili al municipi de Sitges (Garraf).

Gràcies a aquesta informació, els agents van localitzar l'autor de les imatges, que va resultar ser un dels presumptes responsables del robatori. La policia també ha detingut un marxant d'art de Madrid i el seu fill, que són els qui van fer saltar l'alarma a l'empresa privada d'investigació en enviar les imatges per consultar si les obres que hi apareixien constaven com a robades.

L'operació, que ha estat duta a terme amb la col·laboració dels agents de la brigada de patrimoni històric de la UDEV i de la policia judicial i de la Prefectura Superior de Policia de Catalunya, continua oberta amb l'objectiu de recuperar tant els quadres com els altres efectes robats, entre els quals hi ha joies i col·leccions de monedes antigues.

stats