Cultura 29/04/2019

La policia deixa lliure el raper Pablo Hasél

La Guàrdia Civil el va arrestar ahir a Castelló quan es dirigia a un concert d'homenatge

Efe
1 min
Pablo Hasél a la sortida del judici a l'Audiència Nacional

ValènciaEl raper Pablo Hasél, detingut aquest diumenge a la tarda en un control a Benicarló (Castelló), ha estat posat en llibertat. El músic ha passat la nit a comissaria, però la Guàrdia Civil només li ha notificat la data d'un judici i l'ha deixat marxar. El músic tenia una ordre de cerca i captura per no haver-se presentat a un judici. Un cop arrestat, la Guàrdia Civil havia de comprovar si aquesta ordre de cerca i captura continuava en vigor. Finalment, ha passat quinze hores retingut, fins a les 10 h d'aquest dilluns.

Segons el compte de Twitter Llibertat Pablo Hasél, el raper es dirigia a un concert d'homenatge, on havia d'actuar, amb motiu de la sortida de Paco Cela de la presó. Cela ha complert condemna per haver pertangut als Grapo.

La sala d'apel·lació de l'Audiència Nacional va rebaixar a nou mesos i un dia la condemna de dos anys i un dia de presó a Hasél per lloar per Twitter ETA i els Grapo al·ludint que aquestes organitzacions ja no estan actives. La pena rebaixada es va sumar a una condemna anterior, de dos anys de presó per enaltiment del terrorisme, que li van imposar el 2014 i que tenia suspesa, després de ser ratificada pel Tribunal Suprem, per falta d'antecedents.

stats