Música
Cultura 22/09/2019

Disc pòstum de Leonard Cohen

'Thanks for the dance' es publicarà el 22 de novembre i inclou nou cançons inèdites

Ara
1 min
‘So long’, Leonard Cohen

Barcelona'The goal' és la primera de les nou cançons inèdites del disc pòstum que Sony publicarà el 22 de novembre. 'Thanks for the dance', de Leonard Cohen, arribarà tres anys després de la mort del músic gràcies a la feina que el seu fill Adam ha fet creant arranjaments musicals que encaixessin amb les gravacions que el pare tenia a l’estudi i que no havien format part de l’últim disc, 'You want it darker', publicat setmanes abans de la mort de l’intèrpret canadenc.

El disc compta amb la col·laboració del músic espanyol Javier Mas, que va acompanyar Cohen durant les seves últimes gires i ha pres el relleu de la seva guitarra per capturar l'esperit de l'artista.

Als crèdits de l'àlbum figuren, a més, el conegut productor Daniel Lanois (col·laborador d'U2), que va aportar alguns uns arranjaments meravellosos, el cor berlinès Cantus Domus, el baixista d'Arcade Fire Richard Reed, així com Damien Rice i Leslie Feist, entre altres artistes col·laboradors.

Premi Príncep d'Astúries de les Lletres 2011 i candidat al Nobel de literatura en diverses ocasions, Cohen va néixer el 21 de setembre del 1934 a Mont-real en una família d'emigrants jueus que es van assentar al Canadà. A més d'escriure deu poemaris i dues novel·les, va ser autor de cançons tan populars com 'Suzanne', 'Sisters of Mercy' i 'A thousand kisses deep'.

stats