Música
Cultura 06/09/2014

Els discos dels Beatles recuperen el seu so original

Les cançons del quartet de Liverpool es publicaran en vinil i en 'mono' en la caixa 'The Beatles in mono', que sortirà a la venda el 8 de setembre

Efe
1 min
Els Beatles, baixant de l'avió que els va portar a Nova York

LondresEls discos dels Beatles tornaran a escoltar-se amb el so amb què van ser publicats originalment. La caixa 'The Beatles in mono' recupera el so monoaural (o 'mono') amb què les cançons del grup van aparèixer durant els anys 60. L'antologia és fruït d'un minuciós treball de remasterització realitzat als estudis Abbey Road, on el grup va enregistrar els seus àlbums.

'The Beatles in mono', que sortirà a la venda el 8 de setembre, inclou tots els àlbums –en format de vinil– de la banda de Liverpool excepte 'Let it be' i 'Abbey Road', que no van ser enregistrats originalment en so 'mono'. El premsat dels discos s'ha fet a partir de les gravacions originals dels 60.

Molts aficionats de la banda, incloent-hi el seu productor, George Martin, van defensar sempre que la millor manera d'apreciar el talent del grup era escoltant les seves gravacions en format monoaural, que compta amb un sol canal per a tota la música.

stats