Cultura 29/12/2020

Pau Donés rep la Medalla d'Or al Mèrit en Belles Arts a títol pòstum

El govern espanyol també reconeix el dissenyador Andrés Sardá i el músic Manolo García

Ara
1 min
Pau Donés el 2018 en una conversa amb Antoni Bassas

BarcelonaEl cantant Pau Donés i el dissenyador Andrés Sardà –tots dos a títol pòstum–, el també cantant Manolo García i els actors Álvaro de Luna i Carlos Hipólito són alguns dels 32 artistes i insitucions que aquest dimarts han rebut la Medalla d'Or al Mèrit de les Belles Arts que concedeix el govern espanyol. Com informa l'ACN, també han rebut aquest reconeixement els intèrprets Adriana Ozores, Antonio Resines i Emma Suárez, els cineastes Montxo Armendáriz i Álex de la Iglesia i la presidenta de la Fundació Federico García Lorca, Laura García Lorca.

El guardó distingeix les persones i entitats que hagin destacat en el camp de la creació artística i cultural o hagin atorgat importants serveis al foment, el desenvolupament o la difusió de l'art i la cultura o en la conservació del patrimoni artístic.

A la llista de premiats d'enguany també hi ha els músics Gustavo Dudamel i Hans Zimmer, la soprano María Bayo, les ballarines i coreògrafes Sara Baras, Teresa Nieto i Carmen Werner, la cantant i actriu Rosario Flores, el ballarí Antonio Canales i la Col·lecció de Cinema i Dret de l'editorial Tirant lo Blanch.

Els professors Emilio Lledó, Simón Marchán Fiz i Valeriano Bozal Fernández, el director teatral Emilio Sagi, l'artista de circ Miguel Ángel Fernández Tinga Tinga, les col·leccinistes Pilar Lladó i Marga Sánchez, la restauradora María Dolores Fuster Sabater, l'artista i performer Paz Muro i el cuiner Quique Dacosta completen la llista de premiats.

stats