Cultura 09/12/2013

El dramaturg Pau Miró guanya a Itàlia el premi Ubú 2013 per 'Els jugadors'

És el reconeixement més prestigiós del teatre italià. Miró ha sigut reconegut en la categoria de millor novetat estrangera. El jurat del guardó està format per 56 crítics i periodistes culturals. Miró ja era conegut a Itàlia per una de les seves obres més populars, 'Plou a Barcelona'

Ara
1 min

BarcelonaEl dramaturg Pau Miró recollirà aquest vespre al Piccolo Teatro de Milà el prestigiós premi Ubú en la categoria de millor novetat estrangera per 'Els jugadors', que va ser estrenada en aquest teatre amb el títol 'Jucatùre' de per la companyia Teatri Uniti amb èxit de crítica i públic. El muntatge, dirigit per Enrico Ianiello, va fer gira durant les temporades 2012 i 2013 i en farà al llarg del 2014.

Els premis Ubú són el reconeixement més alt del teatre Italià. El jurat està format per 56 professionals del sector, entre crítics o periodistes culturals. 'Els jugadors' es va estrena es va estrenar al Lliure de Gràcia l'abril de 2011 – va ser una coproducció del Teatre Lliure i d'El Canal– amb Jordi Bosch, Jordi Boixaderas, Boris Ruiz i Andreu Benito com a protagonistes.

'Els jugadors' va ser traduïda a l'italià i dirigida per Enrico Ianiello, que també interpretava un dels papers. La complicitat de l'autor amb Enrico Ianello, que ja va dirigir la versió italiana de 'Plou a Barcelona, ha estat clau per l'èxit a Itàlia d'aquestes obres.

stats