Cultura 08/06/2014

La llibreria No Llegiu no exposarà llibres de RBA

Prenen la decisió arran de la censura de l'empresa editora de la portada d''El Jueves'

Ara
1 min

BarcelonaLa llibreria del Poblenou No Llegiu ha optat per no exposar llibres del segell RBA arran de la censura que aquesta empresa editora va fer a una portada humorística sobre el rei d''El Jueves'. Se suma així a d'altres establiments, com Gigamesh, que un dia després va anunciar que no vendria llibres de RBA.

Segons van anunciar al seu blog el divendres, "No Llegiu ha decidit que a partir d'avui no tindrà llibres d'RBA exposats mentre no hi hagi una explicació del grup i/o una rectificació pública". En el seu cas, però, no és un boicot total: "Si algun lector demana un llibre del grup esmentat, el demanarem perquè el lector i l'autor no en tenen la culpa".

"Som conscients que això causa un perjudici a autors de primera fila, alguns dels quals figuren en les llistes dels més venuts. La llibreria ha decidit fer-ho basant-se en els criteris d'ordre i gestió que donen identitat a un espai que pretén ser foment de la cultura sense cap topall al dret a la llibertat d'expressió", afirmen des de la llibreria, oberta el novembre passat.

stats