Cinema
Cultura 19/01/2011

"Estic emprenyat i em sento impotent"

La policia investiga qui va enviar aquests anònims en què es deia que Kaplan havia comprat uns vots als Premis Gaudí

Redacció
2 min

BarcelonaLa polèmica a l'entorn dels Premis Gaudí que atorga l'Acadèmia de Cinema Catalana es complica cada vegada més i comença a apropar-se a un argument de thriller. En declaracions a RAC1, el president de produccions Kaplan, Salomon Shang, ha dit "estic emprenyat i em sento impotent" davant la polèmica generada per una suposada compra de vots. Segons Shang "des de la setmana passada un personatge anònim, un psicòpata, es va dedicar a enviar a l'Acadèmia del Cinema Català uns anònims on deia que nosaltres havíem comprat uns vots en els Premis Gaudí".

Aquests mails estaven "falsificats" per tal de fer-los passar per mails de produccions Kaplan. Shang també s'ha mostrat decebut per com ha reaccionat l'Acadèmia de Cinema Català i ha denunciat el seu silenci: "L'Acadèmia va decidir no explicar-me res, van callar, fins que aquest psicòpata va començar a enviar-los als mitjans". No han estat les úniques crítiques que Shang ha dirigit a l'entitat que presideix l'actor Joel Joan: "El problema és que qui ha mentit i ha enganyat ha estat l'Acadèmia. Qui rep les amenaces abans de la gala dels Premis Gaudí i no va a la policia és l'Acadèmia". Sobre Joel Joan, el president de Kaplan, ha dit que "és desafortunat que no em digui res. No se li pot demanar veracitat a les amenaces d'un anònim".

La policia ja ha començat a investigar els fets, però Shang ja té sospitosos: "Em puc imaginar per on pot venir. Hi ha molts mediocres però tant com aquest només n'hi ha dos o tres. Estic parlant de gent ressentida, que s'emprenyen molt amb els èxits dels demés." Kaplan ha assegurat que "arribarà fins les últimes conseqüències" i no descarta emprendre accions legals contra l'Acadèmia i contra Joel Joan. "Marxo perquè mentre existeixi aquesta junta directiva ja no puc seguir. És una junta directiva que m'ha mentit, m'ha traït i m'ha apunyalat".

stats