CULTU(VI)RAL
Cultura 21/06/2019

Ensenyar els pits abans que et robin la llibertat

El cas de Thorne és especialment sòrdid, perquè no només ha estat víctima d’un robatori: també ha patit extorsió

Jordi Garrigós
2 min
Ensenyar els pits abans que et robin la llibertat

“Aquestes són les fotografies amb les quals m’han fet xantatge. En altres paraules: aquí teniu els meus pits”. L’actriu i cantant nord-americana Bella Thorne ha viscut en primera persona una situació tristament de moda: la usurpació d’unes fotos íntimes en les quals sortia nua de cintura en amunt. El mètode seguit pel hacker va ser idèntic al que van utilitzar els responsables del #Celebgate de 2014: aconseguir accedir al núvol del famós en qüestió i endur-se les fotos enviades a les parelles i amants que poguessin resultar provocadores. Des d’aquell primer episodi, en què actrius com Jennifer Lawrence i Kaley Cuoco, entre moltes altres, van veure penjades a la xarxa desenes de fotografies i vídeos seus d’alt contingut eròtic, són moltes les famoses (pràcticament sempre són dones) que han patit episodis similars.

El cas de Thorne és especialment sòrdid, perquè no només ha estat víctima d’un robatori: també ha patit extorsió. L’actriu, famosa als Estats Units pels seus papers en sèries dirigides a adolescents, va rebre una fotografia d’ella nua amb una demanda clara: o pagava o aquella i altres fotos es farien públiques. Segons explica Thorne al seu Twitter, veure aquelles imatges la va fer sentir com si hagués “perdut el poder” sobre la seva vida. D’aquí que hagi publicat ella mateixa les imatges dels seus pits a Twitter acompanyades d’un llarg text en el qual explica tot el que ha passat: “Fote’t, tu i el poder que penses que tens sobre mi”.

Ensenyar els pits abans que et robin la llibertat

Tot i que el gest de Thorne ha estat aplaudit, també ha rebut crítiques. Les més salvatges són les de Whoopi Goldberg, que va recriminar-li que es fes aquest tipus de fotos “sent famosa i amb tot el que ha passat”. Bella Thorne, que només té 21 anys, va contestar-li a Instagram entre plors: “T’hauria de fer vergonya, Whoopi, per opinar això públicament i que les joves pensin que són fastigoses pel simple fet de fer-se una fotografia”.

stats