ENTREVISTA
Cultura 24/12/2011

Antoni Ros-Marbà: "A Fèlix Millet la música no li interessava gens ni mica"

El director d'orquestra revela que prepara la seva primera òpera en una entrevista a l'ARA, on es mostra disposat a "posar-se el davantal i treballar més pel país"

Ariadna Trillas
1 min
ANTONIROS MARBÀ: "Estic  escrivint la meva primera òpera"

BarcelonaEl músic Antoni Ros-Marbà ha començat a escriure una òpera, la primera que farà en la seva vasta i exitosa carrera, centrada en la direcció d'orquestres i que el manté viatjant arreu del món. Així ho revela en una entrevista l'ARA, en què el compositor repassa els seus inicis en els anys foscos de la postguerra, quan, afirma, "el catalanisme només es podia fer amb la música o amb els peus, ballant". Ros-Marbà (L'Hospitalet de Llobregat, 1937) explica que "a Fèlix Millet la música no li interessava gens ni mica" i encara es mostra dolgut per l'acusació que l'avui conseller d'Interior, Felip Puig, va formular quan l'expresident Pasqual Maragall va encarregar a Ros-Marbà una nova versió d'Els Segadors per a la Diada. "El senyor Felip Puig va tenir la gosadia de fer una crítica abans d'escoltar i fer això és temerari i irreflexiu", afirma sis anys després dels fets. Hi ha més de 200 versions de l'himne.

Ros-Marbà afirma en l'entrevista que té ganes de "posar-se el davantal i treballar més pel país", i assegura amb vehemència que la música de Mozart, per al qual té feblesa, té efectes terapèutics. Ell mateix ho nota "sempre, sempre, sempre".

Podeu llegir l'entrevista completa a l'ARA PREMIUM.

stats