Cultura 10/09/2019

El sindicat de l'òpera dels Estats Units investigarà les acusacions contra Plácido Domingo

Afirmen que hi ha moltes treballadores afectades i que els teatres no els garantien cap resposta

Europa Press
2 min
El tenor Plácido Domingo, acusat d’assetjament sexual per nou dones, actua avui al Festival de Salzburg.

MadridL'American Guild of Music Artists (AGMA), el sindicat de l'òpera dels Estats Units, ha anunciat que durà a terme una investigació pròpia sobre les acusacions d'assetjament sexual i discriminació que hi ha contra el tenor Plácido Domingo arran de la "incertesa" de les investigacions que realitzaran els mateixos teatres d'òpera: "A causa de la seriositat de les acusacions i del nombre de membres de l'AGMA que podrien haver sigut afectades, creiem que la investigació és necessària en aquest moment".

Després de les denúncies fetes públiques a la premsa, que ja ascendeixen a una vintena de testimonis femenins, el sindicat va exigir a les empreses que havien contractat Plácido Domingo que fessin investigacions sobre la seva conducta. No obstant això, el sindicat afegeix que aquestes companyies "no han estat disposades o no han pogut oferir a l'AGMA prou garanties sobre l'abast i el moment de les seves investigacions, així com si les troballes es divulgaran públicament o no".

Per això el sindicat ha contractat J. Bruce Maffeo de Cozen O'Connor, un ex fiscal federal que té una àmplia experiència en investigacions semblants en nom dels sindicats, per dur a terme la investigació interna. "Atesa la incertesa que envolta les investigacions de les nostres empreses signatàries, la investigació interna de l'AGMA no es limitarà a conductes que van passar en una empresa específica o en un moment en particular", ha assenyalat el director executiu nacional de l'AGMA, Len Egert. Així mateix, ha indicat que la investigació també abordarà "les errades sistèmiques dins la indústria que podrien haver permès que aquesta conducta, si queda demostrada, continuï sense ser qüestionada durant dècades".

"La salut i seguretat dels artistes de l'AGMA és de summa importància per al sindicat", ha assenyalat el president, Raymond Menard. "Tot artista de l'AGMA té el dret absolut d'anar a treballar sense por de patir assetjament sexual, discriminació o agressió. Com a sindicat, la nostra tasca és assegurar-nos que l'empresa contractant mantingui la seguretat dels nostres membres a la feina".

stats