Música
Cultura 24/01/2020

L'exdirectora dels Grammy demanda l'Acadèmia de Gravació per assetjament sexual

Denuncia l'existència d'un "comitè secret" que selecciona els nominats als premis

Ara
2 min
Deborah Dugan

BarcelonaL'ex directora executiva dels premis Grammy, Deborah Dugan, ha presentat una demanda contra l'Acadèmia Nacional d'Arts i Ciències de la Gravació, l'entitat que organitza els premis, segons informen diversos mitjans nord-americans. Dugan, que va ser destituïda del càrrec deu dies abans de la gala, al·lega que va ser acomiadada injustament després de presentar acusacions d'assetjament sexual i irregularitats en les nominacions dels Grammy. Dugan, que ha presentat la demanda a la Comissió d'Igualtat d'Oportunitats en el Treball, diu que va enviar un correu electrònic al director gerent de recursos humans de l'Acadèmia en què exposava situacions d'assetjament sexual. Poc després va ser destituïda del càrrec.

En la demanda, l'exdirectora explica que en aquell correu electrònic denunciava l'existència d'un "comitè secret" que decideix qui rep una nominació als Grammy. Segons Dugan, 30 músics haurien estat seleccionats a través d'aquest comitè, que, diu, està format per persones amb negocis i relacions personals amb els artistes. En la demanda també al·lega que va patir assetjament sexual. "Dugan va rebre amenaces d'acomiadament després de presentar aquella queixa", diu la demanda, que parla de "discriminació il·legal de gènere, represàlies il·legals i pagaments desiguals" a la institució.

Designada a l'agost, Dugan ha estat la primera dona al capdavant de l'Acadèmia Nacional d'Arts i Ciències de la Gravació. Segons la institució, la destitució de Dugan la va prendre la junta directiva arran d'una denúncia de "mala conducta" i de dues investigacions fetes de manera independent. "La junta va decidir que aquesta acció era necessària per restaurar la confiança dels membres de l'Acadèmia, reparar la moral dels treballadors i permetre que [l'organisme] es concentri en la seva missió d'ajudar els creadors musicals", diu l'Acadèmia.

stats