Art
Cultura 20/10/2014

El fals arrest de l'artista de grafiti Banksy

Una notícia inventada de la web National Report que afirmava que el grafiter havia estat detingut i la seva identitat revelada circula durant hores per la xarxa

Ara
1 min
La falsa imatge de l'arrest de Banksy

BarcelonaLa comunitat artística s'ha despertat aquest dilluns amb la notícia de la detenció de l'artista de grafiti Banksy que circulava per la xarxa. Després d'unes hores de perplexitat s'ha conegut que la notícia era un invent de la web nord-americana National Report quan el publicista de Banksy, Jo Brooks, ha confirmat a 'The independent' que la notícia era falsa.

National Report assegurava que Banksy, detingut per "vandalisme, comportament criminal, resistència a l'autoritat, conspiració criminal i escàndol públic", era en realitat Paul Horner, un home de 35 anys nascut a Liverpool, i que la seva identitat havia estat confirmada pel representant de Banksy.

La falsa notícia incloïa el relat del cap de policia que havia arrestat Banksy gràcies a "una força especial contra el grafiti" que vigilava diferents grups amb els quals Banksy acostumava a actuar. També explicava que, després de la detenció, centenars de persones s'havien presentat davant de l'oficina del departament de policia de Londres cridant "Jo sóc Banksy!" amb pancartes que demanaven l'alliberament de l'artista.

Un treballador de l'agència Reuters ha revelat a través del seu compte de twitter que la imatge que il·lustrava a la falsa notícia l'arrest de Banksy pertany, en realitat, als carnavals de Notting Hill del 2011.

stats