CULTURA
Cultura 16/04/2012

Ferran Madico torna al CAER amb un 23% menys de pressupost

El director ha destacat entre els plats forts d'aquesta temporada del Teatre Fortuny destaquen la comèdia 'Veraneantes' i el concert d'Ute Lemper

Acn
1 min
D'esquera a dreta: Ferran Madico, director general del Consorci del Teatre Fortuny; Ferran Mascarell, conseller de Cultura; Carles Pellicer, alcalde de Reus; i Albert Vallvé, vicepresident de la Diputació de Tarragona / ACN, Núria Torres

BARCELONAEl Consorci del Teatre Fortuny de Reus s'ha hagut d'ajustar el cinturó i veurà reduït el seu pressupost global en més d'un 20%. El Centre d'Arts Escèniques de Reus (CAER) disposa aquesta temporada d'una quantitat que no arriba als 2 milions d'euros, mentre la programació de l'any passat superava els 2,5 milions.

En la programació destaca la comèdia 'Veraneantes', dirigida per Miguel del Arco. Ferran Madico ha destacat que Reus és l'única ciutat catalana on es representarà l'obra (el dijous 10 de maig) i que, just després, la companyia KamiKaze es dissoldrà per motius econòmics. L'altra obra destacada és 'Mequinensa', que obre temporada amb dues representacions aquest cap de setmana 21 i 22 d'abril. Les obres 'Forever young' de la companyia Tricicle i 'Sé de un lugar' d'Iván Morales, l'actuació d''IT Dansa', un concert de Llibert Fortuny i Manel Camp, acompanyats de l'Orquestra Camera Musicae, un festival internacional de cultura russa i el festival de circ Trapezi completen la programació d'aquest trimestre, que es veu directament afectada per la retallada en el pressupost del Consorci del Teatre Fortuny.

"Volem obrir-nos a un sector més ampli de públic i aconseguir captar tant aquell espectador que no va mai al teatre com tota la població del segon cinturó, més enllà de la ciutat de Reus", ha declarat Madico, que torna al CAER com a director general del Consorci –n'havia estat director artístic durant quatre anys, del gener del 2005 al gener del 2009– Durant l'any passat els espectacles del CAER van sumar uns 32.000 espectadors.

stats