Cultura 13/04/2015

El Festival Shakespeare 'tanca' definitivament per falta de recursos

Les directores anuncien que es posa final a la mostra després d'11 edicions entre Santa Susanna, Mataró i Barcelona

Laura Serra
2 min
Broggi, Monclús, Vellvehí i Manrique / ACN

BarcelonaEls organitzadors del Festival Shakespeare de Barcelona han decidit suspendre definitivament el certamen "perquè la falta de recursos fa impossible la seva continuïtat", segons ha informat avui la companyia La Perla 29 en un comunicat.

El Festival s'havia dut a terme durant nou anys a Mataró i Santa Susanna (Maresme) i les tres últimes edicions havien tingut lloc a Barcelona, després que La Perla 29 acollís el certamen. El festival ja havia 'mort' i renascut dues vegades. El Festival Shakespeare va néixer l'any 2003 a Santa Susanna amb la voluntat de produir i exhibir espectacles inspirats per la figura de William Shakespeare. També per motius econòmics, el Festival va marxar de Santa Susanna i es va instal·lar a Mataró. El 2011 l'Ajuntament de Mataró es va carregar el festival a última hora argumentant manca de recursos. El 2013 va tornar a Barcelona, apadrinat per La perla 29.

Finalment, l'esforç de fer ressuscitar Shakespeare al Raval, no ha pogut garantir-ne la viabilitat. Les directores del certamen, Montse Vellvehí i Sandra Monclús, ha dit en una carta a la institucions que no es veuen "amb ànims de reinventar-se", després de veure que no tindran "el suport necessari" i tirar endavant només amb "l'esforç, il·lusió, sacrificis i generositat" dels participants.

El Festival Shakespeare de Barcelona s'ha desenvolupat seguint el model europeu de festivals Shakespeare, que formen una xarxa que "demana un ritme i volum de producció gran". "Creiem que el nostre model no encaixa en la política cultural del moment", han indicat les directores, que han preferit acabar amb la seva activitat abans de renunciar al nivell desitjat. Afirmen que "potser és un festival massa car pel moment que vivim i nosaltres no hem sabut engrescar les institucions".

stats