Cultura 17/06/2021

La Filharmònica de Sant Petersburg i l'Orchestre de la Suisse Romande, a la nova temporada del BCN Clàssics

El cicle de música clàssica programa vuit concerts d'orquestres i solistes internacionals

Ara
2 min
Filharmònica de Sant Petesburg

BarcelonaLa sisena temporada del cicle BCN Clàssics, que tindrà lloc del 24 de novembre del 2021 fins al 20 maig del 2022 al Palau de la Música i a L'Auditori de Barcelona, recuperarà l'activitat habitual amb una programació de vuit concerts d'orquestres i solistes internacionals que interpretaran grans obres del repertori clàssic i peces del patrimoni català.

El cicle inclou les centenàries orquestres Filharmònica de Sant Petersburg i Orchestre de la Suisse Romande, dirigides pels seus titulars Yuri Temirkanov i Jonathan Nott, així com l’Orquestra Simfònica de Ràdio Viena, amb Marin Alsop al capdavant. La temporada també comptarà amb orquestres com l'Academy of St. Martin in The Fields, liderada per la violinista Julia Fischer, i els Virtuosos de Moscou, amb Vladimir Spivakov al violí.

Pel que fa als solistes, el BCN Clàssics aposta de nou pel pianista Evgeny Kissin, que oferirà un recital a L’Auditori amb obres de Bach, Mozart, Beethoven i Chopin. Així mateix, Denis Matsuev actuarà per primera vegada a Barcelona amb un repertori format per grans peces dels compositors Haydn, Schumann, Chopin, Schubert i Stravinsky.

Francesc Valls i Xavier Montsalvatge, entre el repertori de catalans

Pel que fa al repertori d’autors catalans, destaquen la Missa Scala Aretina de Francesc Valls i Tres reflexos sobre una pastoral d’hivern de Xavier Montsalvatge. Al seu torn, l'Escolania de Montserrat i la formació La Grande Chapelle actuaran conjuntament per oferir un concert sota la batuta del mestre Albert Recasens.

Amb aquesta programació completa, el cicle compleix la seva missió de "potenciar els nous talents de solistes que tenen una carrera consolidada a fora però que, per contra, aquí a Barcelona no s'han presentat", ha subratllat Mònica Royuela, d'Ibermúsica.

Paral·lelament al cicle BCN Clàssics, es programaran un conjunt de concerts de petit format, amb intèrprets de proximitat i obres de recuperació patrimonial, sota la marca BCN Clàssics Km 0.

stats