Cultura 26/04/2019

El finalistes dels premis FAD fan lluir el vessant públic i social de l'arquitectura

Entre els finalistes en la categoria d'arquitectura hi ha la rehabilitació de l'antic Banc de Bilbao a Madrid i el Casal de Barri de Trinitat Nova

Antoni Ribas
2 min
Casal de Barri de Trinitat Nova, Barcelona

BarcelonaCom va passar amb l'anunci del guanyador del premi Mies van der Rohe, els finalistes dels premis FAD d'arquitectura també posen l'accent en la contenció i el vessant més públic i social de l'arquitectura: entre els 11 seleccionats hi dues rehabilitacions, la de l'antic Banc de Bilbao, de Javier Sáenz de Oíza (d'Antonio Ruiz Barbán), i la d'un habitatge unifamiliar a Miraflores (la Corunya) (Fuertespenedo Arquitectos); el Casal de Barri de Trinitat Nova (Bayona-Valero Arquitectes Associats i Cantallops Vicente Arquitectes) i el centre cultural i la biblioteca de les antigues escoles de Sant Sadurní d'Anoia (Taller 9s Arquitectes). També la rehabilitació d'un dels edificis més emblemàtics de Lisboa (Frederico Valsassina) i una escola infantil a A Veigadaña (Pontevedra) (Juan Ignacio Prieto López, Faustino Patiño Cambeiro i Estefanía Grandal Leirós).

També hi ha rehabilitacions i reciclatge d'elements existents en la categoria d'espais interiors, com són els casos d'un àtic a Granada, de GRX Arquitectos, i la restauració de la sala de lectura de la biblioteca de l'edifici tradicional de Cibeles del Banc d'Espanya.

Projecte de rehabilitació de l'antic Banc de Bilbao a Madrid

En la categoria de Ciutat i paisatge dels guardons destaquen l'adequació de les restes arqueològiques de l'antic Teatre Romà de Tarragona i el passeig marítim del Prat de Llobregat.

Rehabilitació d'un habitatge unifamiliar a Miraflores

En aquesta edició dels premis FAD es van presentar 616 obres, de les quals 200 corresponen a la categoria d'arquitectura, 173 a la d'interiorisme, 41 a la de ciutat i paisatge, 80 a la d'intervencions efímeres, 81 a la de pensament i crítica i 41 als premis FAD internacionals. El lliurament de premis tindrà lloc el 19 de juny en el marc de la Barcelona Design Week.

stats