ARTS ESCÈNIQUES
Cultura 11/11/2012

La Fira Mediterrània manté el nombre de professionals però té menys públic

Se superen les 13.000 entrades venudes, un 17% menys que l'any anterior, i s'arriba al miler de professionals acreditats, la majoria catalans i un 10% internacionals

Ara
1 min
Niño Josele i la Cobla Sant Jordi a la Fira Mediterrània de Manresa / ACN

BarcelonaLa Fira Mediterrània de Manresa tancarà aquest vespre la seva quinzena edició amb un espectacle escènic dirigit pel convidat d'enguany, Isaki Lacuesta. La direcció del certamen, encapçalada pel nou director David Ibáñez, ha valorat positivament les xifres d'enguany. Fins dissabte ala nit s'havien venut 13.400 entrades, que suposa un 66% de l'aforament i un 17,5% menys que l'any anterior, una davallada inferior a la que ha patit el sector aquest inici de temporada, que se situa entre el 20 i el 30%.

En el vessant professional, s'ha superat els1.100 acreditats, un 10% dels quals han sigut internacionals. Les activitats adreçades al sector han sigut ben rebudes, asseguren des de la Fira: els 90 speed datings –breus trobades entre professionals– han exhaurit places. La nova Llotja Professional situada al Museu de la Tècnica de Manresa es valora com a òptima. Enguany s'ha fet un estudi que revela que de la fira del 2011 en van resultar 1.405 contractes amb companyies, cosa que suposa el doble de funcions contractades.

stats