Promoció
Cultura 19/09/2021

‘Els fundadors’, l’obra que explica la creació de la mítica col·lecció de clàssics 'Bernat Metge', amb l’ARA

Escrita per Raül Garrigasait, es pot adquirir a la botiga web de l’ARA i als quioscos de la demarcació de Barcelona i Girona del 18 de setembre a l’1 d’octubre.

1 min
Portada del llibre "Els fundadors"

Fa un segle, en una Barcelona caòtica, plena d’energia i travessada per tota mena de conflictes polítics, uns homes van tenir la idea de transformar el país editant clàssics grecs i llatins i van crear la Fundació Bernat Metge. El 1922, quan la col·lecció Bernat Metge va arrencar, semblava una proesa impossible, però en pocs anys es va convertir en un fonament de la cultura catalana i la va elevar al nivell més exigent de l’Europa de l’època. Els grans protagonistes d’aquesta història van ser el polític Francesc Cambó, l’intel·lectual i activista Joan Estelrich i el poeta Carles Riba. Eren tres personalitats ben diferents, però la força del projecte els va fer oblidar els recels i els va alinear en la mateixa direcció.

L’escriptor i hel·lenista Raül Garrigasait, que va ser editor de la Bernat Metge durant més d’una dècada, se submergeix a Els fundadors en l’efervescència cultural de la primera meitat del segle XX a Catalunya que va fer possible el naixement d’aquesta mítica col·lecció, i explica les adversitats que ha aconseguit superar per mantenir-se activa.

Editada per ARA Llibres, Els fundadors es pot adquirir per 21,90 € en aquest enllaç i als quioscos de la demarcació de Barcelona i Girona del 18 de setembre a l’1 d’octubre

stats