Cultura 14/02/2012

La galeria ADN enllauna Franco a Arco

La sala barcelonina portarà a la fira madrilenya una escultura del dictador ficat dins una màquina de begudes, obra de l'artista Eugenio Merino

Ara
1 min
'Always Franco', d'Eugenio Merino

BarcelonaEugenio Merino és conegut per les seves polèmiques escultures: ha convertit Fidel Castro en un zombi; ha fet una torre amb un imam, un capellà i un rabí, l'un sobre l'altre; va caracteritzar Osama bin Laden com Tony Manero, i ara li ha arribat el torn a Franco. L'artista presentarà a l'estand de la fira Arco de la galeria barcelonina ADN 'Always Franco', una escultura del dictador ficat dins una màquina de begudes. "Franco segueix sent notícia, no ha desaparegut. Està més de moda que mai amb la llei de la memòria històrica, Garzón i el 'Diccionario Biográfico Español'", explica l'artista en un reportatge al diari 'El País', que ha seguit el procés de creació de l'obra.

Les escultures de Merino destaquen pel seu realisme. Ha col·laborat amb especialistes d'efectes especials de cinema per aconseguir el màxim grau de veracitat amb cera, ulls de vidre i cabells humans.

stats