Cultura 11/01/2017

George Lucas tindrà un museu a Los Angeles

El projecte costarà 1.000 milions de dòlars i inclourà material de la saga 'Star Wars', pintures, il·lustracions, pel·lícules i animacions

Efe
1 min
George Lucas tindrà un museu a Los Àngeles

Los ÀngelesEl cineasta George Lucas té un nou projecte: la creació del Museu Lucas per a les Arts Narratives, que s'inaugurarà el 2020. Tindrà seu a Los Angeles i un cost de 1.000 milions de dòlars que seran abonats gairebé en la seva totalitat pel mateix director. El museu exhibirà treballs de la col·lecció pròpia del creador de 'Star Wars' juntament amb material d'art digital, il·lustracions, fotografies, pel·lícules i animacions.

"L'art existeix per inspirar, commoure, educar i entusiasmar. Gràcies a George Lucas, milions de ciutadans locals i visitants podran gaudir d'una col·lecció extraordinària basada en la narrativa, un art que posseeix un enorme significat en la història i el llegat de Los Angeles", ha explicat l'alcalde de la ciutat, Eric Garcetti. El museu exhibirà des de peces de Norman Rockwell, Edgar Degas i Pierre-Auguste Renoir fins a objectes de les pel·lícules de Lucas, no només de 'Star Wars', sinó també d''Indiana Jones' i d'altres.

La junta directiva del museu ha decidit construir el museu a la zona d'Exposition Park de Los Angeles després d'una gran deliberació que ha deixat fora de la llista les ciutats de Chicago i San Francisco. A partir d'ara caldrà finalitzar els detalls per construir "el que creiem que serà un dels museus més imaginatius i acollidors del món", ha indicat la junta.

stats