Cultura 06/06/2015

La llibreria gracienca Casa Anita denuncia que és víctima de 'mobbing' immobiliari

L'empresa que ha comprat l'edifici del carrer Vic ha amenaçat de denunciar l'establiment i la llibretera inicia una recollida de firmes

Ara
1 min
Casa Anita / TULA BOOKS

BarcelonaLa llibretera Oblit Baseiria ha iniciat una campanya per evitar el tancament de la seva llibreria, Casa Anita, situada al carrer Vic de la Vila de Gràcia. Ho ha explicat així en un 'post' al seu Facebook: "L'edifici de Casa Anita ha estat comprat per una empresa i els nous propietaris n’han fet fora els veïns. En aquest moment, només queda, als baixos, Casa Anita, i ens volen fer fora abans que esgotem el nostre contracte (ens queden una mica més de 5 anys)". L'empresa que ha adquirit l'edifici, Pruedo SL, els va voler incentivar a traslladar-se oferint-los 30.000 euros, que no han acceptat.

"En l'últim comunicat dels propietaris, se'ns diu que hem de deixar el local abans d'un mes per incompliment de contracte, perquè, segons ells, el contracte només és per a venda de llibres i tots els actes de presentacions, contacontes, tallers... no són propis d'una llibreria! Casa Anita és una llibreria i un projecte cultural compromès amb el barri, l'escola, els editors, els il·lustradors... i tots aquells que formen part del món del llibre".

Per això han iniciat una campanya per recollir firmes a favor del projecte de Casa Anita. Els veïns s'han sumat a la iniciativa presencialment, tant signant a la llibreria com en altres botigues de Gràcia. Estan valorant penjar una petició a Change.org. Les firmes es recolliran fins al 19 de juliol.

stats