Cinema
Cultura 03/08/2015

La carta de Tom Hanks a George Roy Hill: "És l'hora que em descobreixis"

En la carta que va escriure l'actor quan tenia 18 anys demana, sense embuts, que el director li doni una oportunitat per "ser una estrella"

Europa Press
2 min
Tom Hanks

Barcelona"És el moment adequat perquè em descobreixis". Així comença la carta d'un jove i arrogant Tom Hanks a l'oscaritzat director George Roy Hill perquè li donés una oportunitat en el món del cinema. En la carta, que recentment ha sortit a la llum i es troba a la Biblioteca Margaret Herrick de l'Acadèmia de Cine de Berverly Hills, l'actor assegura que encara que no és "un Déu grec i no pot deixar-se bigoti", si la gent paga per veure certes pel·lícules pagaran per veure'l a ell.

Tom Hanks només tenia 18 anys quan va decidir que volia triomfar en el cinema. Va ser després de veure la pel·lícula 'Sting' del director de George Roy Hill, quan Hanks va escriure una carta demanant-li sortir en una de les seves pel·lícules. Tom Hanks comença la carta elogiant la cinta del director i afegeix: "Sé que ara et preguntes qui és aquest noi. I entenc el teu recel, no sóc ningú."

L'actor proposa dues maneres perquè George Roy Hill el descobreixi. "Podem fer-ho de la mateixa manera que quan Lana Turner va ser descoberta", explica l'actor en la carta: "Estic assegut en un tamboret en una botiga i quan entres t'adones que sóc una estrella". L'altre opció, afegeix Hanks: "Jo vaig a la teva oficina i et demano feina. Per desfer-te de mi, tu em deixes aparèixer en la teva pròxima pel·lícula. En el rodatge, el protagonista es trenca la cama, arbitràriament m'esculls a mi per fer la seva part i descobreixes que sóc una estrella".

Al final de la carta Tom Hanks deixa clar al director que no busca "ser una estrella de Hollywood, amb totes les noies rondant al seu voltant" sinó només ser "un noi nord-americà que ha aconseguit tenir èxit, tenir un Porsche i dir-li a Robert Redford 'Bob'".

stats