Cultura 14/11/2016

Hayao Miyazaki anuncia que prepara una nova pel·lícula

El mestre de l'animació japonès fa marxa enrere de la seva retirada i ja treballa en 'Kemushi no Boro' [Boro, l'eruga], que es podria estrenar el 2019

Agències
1 min
Hayao Miyazaki durant la roda de premsa de comiat, a Tòquio / REUTERS

TòquioDesprés d'haver anunciat la seva retirada de la direcció de llargmetratges el 2013, Hayao Miyazaki, que ara té 75 anys, ha fet marxa enrere i diumenge va anunciar en un programa especial de la televisió pública japonesa que està treballant en una nova pel·lícula, 'Kemushi no Boro', que arribaria als cinemes el 2019.

"Encara no l'hi he explicat a la meva dona –revela Miyazaki al programa–. Sóc conscient que puc morir a la meitat del procés, però estic convençut de fer-ho. És millor morir mentre ho estic fent que morir sense fer-ho". L'última pel·lícula estrenada pel director va ser 'El vent s'enlaira', del 2013, sobre la vida de l'enginyer aeronàutic Jiro Horikoshi.

El primer Miyazaki digital

'Kemushi no Boro' és el títol d'un curtmetratge que ha realitzat Miyazaki per al Museu Ghibli de Tòquio i que serviria de base per a la pel·lícula que vol dirigir. Es tracta, també, del primer treball de Miyazaki realitzat amb tècniques digitals. El veterà director ha confessat que treballant en el curt ha passat de veure's a si mateix com "un vell jubilat" a "sentir que ressuscitava" mentre dibuixava amb una tauleta i col·laborava amb els integrants més joves de l'estudi Ghibli.

"Hayao Miyazaki és el tipus de persona que produirà pel·lícules fins a la seva mort –ha declarat Toshio Suzuki, productor de Ghibli que va fundar l'estudi el 1985 juntament amb Miyazaki, Isao Takahata i Yasuyoshi Tokuma–. I Ghibli seguirà mentre Miya-san produeixi pel·lícules".

stats