FESTA DEL CINEMA CATALÀ
Cultura 04/07/2014

Isona Passola elogia la resistència

Hammudi Al-Rahmoun Font rep el premi Pepón Coromina per ‘Otel·lo’

Xavier Cervantes
2 min

Barcelona“Sis anys celebrant els èxits del cinema català” és un lema per animar-se en temps d’incertesa. L’optimisme que no falti, malgrat els estralls de la crisi i els bastons institucionals a les rodes de la indústria audiovisual. Aquest és l’esperit que mou la festa d’estiu que organitza l’Acadèmia del Cinema Català, que ahir va aplegar unes 500 persones a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona.

“Malgrat tot hem resistit”, va dir la presidenta de l’Acadèmia, Isona Passola, que va aprofitar la presència d’uns miquelets à la 1714 per rematar la metàfora de “la resistència del sector”, i la del conseller de Cultura, Ferran Mascarell, per agrair-li públicament la creació de “la taxa de connectivitat que farà que el cinema es pugui nodrir de fons” provinents de les operadores telefòniques. “És una bona notícia”, va dir Passola amb entuasiame i intentant fer-se sentir entre el xivarri dels convidats a la festa.

La gala dels Gaudí, l’1 de febrer

La presidenta, que també va anunciar que la gala de lliurament dels premis Gaudí serà l’1 de febrer, va tancar un acte conduït per l’actriu Marta Torné que va servir per recordar els 112 premis que han rebut 35 films catalans fora de Catalunya en l’últim any. I potser sí que hi ha raons per estar satisfet pels reconeixements que han rebut fora de casa nostra pel·lícules com La plaga, 10.000 km, Ciutat morta, Història de la meva mort, La por i Món petit, projectes valents que tiren endavant perquè els cineastes hi creuen.

A la festa, celebrada amb glamur informal a la terrassa d’uns amfitrions que alguns ja consideren una delegació de la conselleria de Cultura, el cinema català va atorgar el premi Pepón Corominas al barceloní Hammudi Al-Rahmoun Font, director de la pel·lícula Otel·lo. El jurat ha volgut reconèixer “el naixement d’un nou talent en el món audiovisual català”, al qual atribueix tot un seguit de qualitats: “passió, risc, talent, joc, complicitat, inquietud, sorpresa i creativitat”. Aquestes qualitats les va subscriure Passola en un discurs breu en què va repartir bastonades al ministeri de Cultura perquè no ha aprovat una llei de mecenatge. I com que no es pot viure del passat, s’hi va projectar un vídeo per informar de 50 noves produccions audiovisuals. “L’any que ve serà millor!”, va exclamar Passola.

stats