Cultura
Cultura 28/02/2015

Isona Passola estrenarà un documental sobre Rosa Novell a la primavera

"Els amics li hem rodat una pel·lícula meravellosa que és una reflexió sobre la mort", ha apuntat Passola, que ha precisat que la cinta ja està en postproducció i que, tot i que encara no té títol, s'estrenarà a la primavera, "quan tot floreixi"

Efe
2 min
Rosa Novell en una imatge recent. MANOLO GARCIA

BarcelonaLa cineasta Isona Passola, presidenta de l'Acadèmia de Cinema Català, ha revelat aquest dissabte que a la primavera té previst estrenar un documental protagonitzat per Rosa Novell, que va morir ahir als 61 anys, que aborda el tema de la mort.

En declaracions a RAC1, Passola, amiga de Novell, ha precisat que la pel·lícula, feta en col·laboració amb altres dels seus amics, com Agustí Villaronga i Josep Maria Civit, es va gravar quan l'actriu "ja estava cega".

I és que l'actriu va lluitar contra un càncer de pulmó que li va causar inicialment la pèrdua de la visió, circumstància que no li va impedir pujar a l'escenari el novembre del 2014 per interpretar el seu últim paper: una majordoma cega en l'obra 'L'última trobada', dirigida per Abel Folk.

Passola ha assegurat que la pel·lícula recull els assajos de Rosa Novell per interpretar Maria, la Mare de Déu, en una adaptació de l'obra 'El testament de Maria', de l'autor irlandès Colm Toibin. "Ella es posa en el paper de Maria quan aquesta és més gran i reflexiona sobre el que ha estat tota la seva vida", ha explicat Passola, que ha destacat que es tracta d'una pel·lícula "molt maca i molt espiritual" però al mateix temps "molt dura", ja que, en tractar assumptes com la resurrecció de Llàtzer, aborda assumptes com la mort.

"Els amics li hem rodat una pel·lícula meravellosa que és una reflexió sobre la mort", ha apuntat Passola, que ha precisat que la cinta ja està en postproducció i que, tot i que encara no té títol, s'estrenarà a la primavera, "quan tot floreixi".

Passola ha assegurat que Rosa Novell ha assumit "amb molta dignitat" una malaltia que ha resultat "molt llarga i dura", i que està "fantàstica" en la pel·lícula malgrat que havia perdut la visió.

stats