Cultura 17/03/2015

Mor als 84 anys el filòleg i professor Joaquim Molas

Filòleg de llarga trajectòria, va coordinar i va dirigir 'Diccionari de la literatura catalana' (1965) i cinc volums de la 'Història de la literatura catalana' (1986)

Agències
1 min
Joaquim Molas

BarcelonaEl filòleg i professor Joaquim Molas ha mort aquest dilluns a Barcelona als 84 anys, segons han informat a Europa Press fonts pròximes. Se l'acomiadarà amb una cerimònia demà dimecres al tanatori de les Corts.

Nascut a Barcelona el 1930, Molas va començar la seva trajectòria influït per Martí de Riquer i Dámaso Alonso, i es va dedicar a la literatura medieval, a l'anàlisi estilística dels textos i, més endavant, a l'estudi de la literatura contemporània.

Va ser professor als Estudis Universitaris Catalans i va entrar com a Catedràtic de Llengua i Literatura Catalana a la UAB el 1969 i a la UB el 1982.

Moles ha estat autor d'algunes de les col·leccions més difoses en el seu àmbit, com 'Les millors obres de la literatura catalana'; va coordinar i va dirigir 'Diccionari de la literatura catalana' (1965) i cinc volums de la 'Història de la literatura catalana' (1986), projecte que va iniciar Martí de Riquer i va continuar Antoni Comas.

La seva dedicació a la cultura catalana ha estat reconeguda amb nombrosos guardons, com el Premi d'Honor dels Lletres Catalanes (1998), la Creu de Sant Jordi de la Generalitat (1999), la Medalla del mèrit cultural de l'Ajuntament de Barcelona (2002) i la Medalla d'Or de la Generalitat (2003).

A més, era membre numerari de l'Institut d'Estudis Catalans i soci d'honor de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.

stats