Literatura
Cultura 21/04/2015

Mossèn Ballarín publica les seves memòries

A 'El sac dels records', l'autor –de 95 anys– afirma: "ara, així de gran, tot allò que m’ha passat és vist des d’un somriure gairebé divertit"

Ara
1 min
Sí: Josep M. Ballarín. No: Carlos Urquijo

BarcelonaAmb 95 anys, Josep Maria Ballarín acaba de publicar el seu últim llibre amb Efadós. 'El sac dels records' són les memòries del mossèn català. Ballarín afirma que "ara, així de gran, tot allò que m’ha passat és vist des d’un somriure gairebé divertit". El mossèn va formar part de la lleva del biberó, i de ben jove va patir les conseqüències de la guerra. Ha publicat una quarantena de llibres, entre els quals hi ha el supervendes 'Mossèn Tronxo' (Club editor, 1989) , del qual ha venut més de 100.000 exemplars, 'Santa Maria, pa de cada dia' –premi Ramon Llull 1996–, 'L'església amb cabres i tot: signes del temps' (Columna, 2004) i 'Mossèn Ballarín per ell mateix' (Pòrtic, 2013).

Segons Ballarín, les seves memòries han estat triades al "sac dels records amb el bon humor d’un vell que no s’hi veu, que no pot escriure, però que encara té prou 'taruta' per no enrabiar-se amb ningú i anar a la seva". El 1953 es va convertir en el capellà de Santa Maria de Queralt, on va desenvolupar la seva tasca religiosa durant dècades.

stats