VIDEOJOCS
Cultura 29/06/2011

Juan José Millás, a favor dels videojocs

L'autor d''El jardín vacío' ha estat convidat a participar en la conferència 'La cultura i el món digital, un matrimoni complicat?' que se celebrava en el marc de la fira Gamelab

Efe
1 min

BarcelonaL'escriptor i periodista Juan José Millás ha participat avui en una conferència sobre el maridatge entre la cultura i la tecnologia, en el marc de la fira Gamelab que se celebra a Barcelona. "Si ara fos jove en comptes d'agafar un llibre per llegir, hauria començat a jugar als videojocs", ha dit tot just començar. Segons l'autor d'El jardín vacío o Los objetos nos llaman, totes dues aficions són actes de rebel·lia, ja que quan ell va començar a llegir "la lectura estava vista com una activitat gairebé clandestina", de la mateixa manera que els videojocs avui dia són objecte de preocupació per a pares i professors".

Millás ha confessat el seu interès pel sector del videojoc i, alhora, s'ha lamentat per la incapacitat que té de trobar una esquerda per la qual penetrar en la societat. "Potser és perquè es tracta d'un món molt narcisista que no et busca a tu, tu has de buscar-lo", ha declarat. Una altra de les dificultats que l'autor ha trobat per acostar-se als videojocs és la "limitació de temàtiques, que semblen reduir-se a l'acció i a la fantasia". Això el molesta com a usuari, "però també com a productor d'històries" i espera que algun dia comptin amb ell per idear un argument. En el darrer punt de la defensa, ha declarat que els videojocs són "un gegant ocult", gairebé sense presència en els mitjans de comunicació. "Només aconsegueixen sortir en la secció de tecnologia –ha dit l'autor–. És com si les crítiques de llibres apareguessin en la secció d'impremta".

stats