Cultura 05/06/2014

Degoteig de col·laboradors d''El Jueves' que deixen la revista per la portada reial censurada

Manel Fontdevila i Albert Monteys, entre els col·laboradors que han anunciat la seva renúncia després que RBA hagi censurat una portada que tenia al rei Joan Carles i al príncep Felip de protagonistes

Ara
1 min
Les portades de la discòrdia d''El Jueves'

BarcelonaEl grup RBA ha censurat la portada prevista aquesta setmana al setmanari satíric 'El Jueves' amb el rei Joan Carles I i el príncep Felip de protagonistes. Sota el títol 'El rei abdica', el dibuix de Manel Fontdevila representava el rei traspassant al príncep una corona plena d'excrements i mosques. La decisió ha provocat dimissions en el consell de redacció de la publicació.

A la redacció s'han rebut trucades de col·laboradors de la revista anunciant la seva renúncia a continuar col·laborant amb el setmanari satíric. Albert Monteys, col·laborador amb una llarga trajectòria a la revista –ell dirigia 'El Jueves' durant el cas del segrest judicial de fa 7 anys– i actual membre del consell de redacció, ha anunciat aquest dijous al seu Twitter que deixa la revista i que demà n'explicarà les raons. Manel Fontdevila, col·laborador de la casa i director del setmanari del 2000 al 2004, també ha avançat a l'ARA la seva intenció de deixar la revista.

Després dels anuncis de Monteys i Fontdevila, el degoteig de renúncies de col·laboradors d''El Jueves' ha continuat amb Bernardo Vergara, Paco Alcázar, Guillermo, Manuel Bartual, Isaac Rosa i Luís Bustos. Tots ells ho han anunciat a les xarxes socials. Vergara ha publicat al seu compte de Twitter que abandona la revista, i Alcázar ha explicat al seu blog que deixa la publicació perquè "ja no s'hi troba a gust", i ha qualificat la decisió de RBA d'"absurda i en contra de l'esperit d''El Jueves'".

stats