Cinema
Cultura 11/04/2016

'Julieta', la pitjor estrena d'Almodóvar de l'última dècada

La pel·lícula del director suma uns 600.000 euros i és la cinquena més vista, però aconsegueix la millor mitjana per còpia de la taquilla

Xavi Serra
2 min
'Julieta'.

BarcelonaEls resultats de taquilla de l'estrena de 'Julieta' són els pitjors aconseguits per una pel·lícula de Pedro Almodóvar en els últims 10 anys. En el seu primer cap de setmana d'exhibició, la seva recaptació provisional s'ha situat al voltant dels 600.000 euros, segons informa el blog BoxOffice.es. Lluny dels 1,78 milions d'euros del primer cap de setmana de 'Volver' o dels 1,9 milions de 'Los amantes pasajeros'.

Almodóvar s'ha vist superat per títols comercials com 'Les cròniques de Blancaneu: El caçador i la reina del gel' i 'Objetivo: Londres', però també per la comèdia 'Kiki: el amor se hace', que ha sumat uns 885.000 euros, un sorprenent 2% més que en la seva primera setmana d'exhibició. En total, la comèdia de Paco León ha sumat 2,19 milions d'euros en només 10 dies.

Emma Suárez i Adriana Ugarte en una sessió de fotos promocional de Julieta que no apareix al film.

La bona notícia per a Almodóvar és que la mitjana per còpia de 'Julieta', prop dels 2.900 euros, és la més alta de la cartellera, cosa que assegura la continuïtat de la pel·lícula a les 185 sales que la projecten. Així i tot, la xifra és lluny de les mitjanes per còpia d'anteriors estrenes del manxec: 'Volver' (7.750 euros), 'Los abrazos rotos' (3.990 euros), 'La piel que habito' (4.365 euros) i 'Los amantes pasajeros' (6.485 euros).

Efecte Panamà?

S'havia especulat que l'aparició del nom de Pedro Almodóvar en els 'papers de Panamà' pocs dies abans de l'estrena podia tenir un efecte negatiu en la taquilla. De fet, el director manxec va anul·lar la presentació a la premsa del film a Madrid quan l'escàndol es va fer públic i el nombre de còpies de 'Julieta' que ha posat en circulació Warner, la distribuïdora del film, ha sigut molt conservador (185), comparat amb altres estrenes recents del director com 'Los amantes pasajeros' (297 còpies) o 'La piel que habito' (278).

Pedro Almodóvar / EL DESEO

Però és difícil valorar la incidència de l'escàndol en el resultat de taquilla de 'Julieta'. Cal tenir en compte altres factors, com que el nou film d'Almodóvar és un drama pur, sense gota d'humor, i que no compta amb un repartiment amb ganxos tan potents com Penélope Cruz ('Volver', 'Los abrazos rotos') o Antonio Banderas ('La piel que habito'). Sigui com sigui, la taquilla no hauria de preocupar el director –el més ric del cinema espanyol–, ja que el negoci dels films d'Almodóvar és internacional i les seves pel·lícules s'estrenen a molts països: 'Volver' va recaptar 10,2 milions d'euros a Espanya, però la seva taquilla mundial va arribar als 74,6 milions.

stats