Cultura 16/05/2019

La justícia resol que Shakira i Carlos Vives no van plagiar 'La bicicleta'

El tribunal afirma que l'expressió "te quiero tanto" forma part del vocabulari comú

Europa Press
1 min
Shakira aquest dimecres en entrar al jutjat a Madrid

MadridEl jutjat mercantil número 12 de Madrid ha desestimat la demanda contra Shakira i Carlos Vives per l'acusació de plagi de la cançó 'La bicicleta'. "No existeix cap plagi", diu, ja que la melodia, el ritme i l'harmonia "són diferents". La sentència desestima la demanda de Livan Rafael Castellanos i Maryla Dianik, i ha accepta la defensa que Shakira va fer al març al judici, que considera "coherent" i "detallada".

La cantant colombiana sostenia que tenia la "completa originalitat" de la cançó i afirmava que abans de cantar-la no sabia res del compositor cubà Liav Castellano. Castellano l'acusava de plagiar el seu tema 'Yo te quiero tanto', però Shakira ha defensat que "no té res a veure ni en la melodia ni en la música ni en la temàtica de 'La bicicleta'".

En el seu testimoni, Shakira va relatar que Vives li va enviar una 'demo' de la cançó i que ella va aportar i allargar la lletra i la melodia que va sobre la part de l'acordió de 'La bicicleta', i que va convertir en la tornada del tema. El jutge sosté que la frase suposadament plagiada, "te quiero tanto", és "una expressió comuna, utilitzada en tota mena de cançons i textos", i hi afegeix que no creu que sigui "una originalitat".

stats