Cultura 18/04/2021

L’ARA t’ofereix 25 novetats editorials amb motiu de Sant Jordi

Els llibres es poden adquirir fins al 27 d’abril, diada de Sant Jordi, a la botiga web de l’ARA, i uns quants també als quioscos

3 min
Llegir et permet viure amb intensitat afegida

“Llegir no és sinònim o garantia de saviesa ni d’intel·ligència ni de bondat ni de res. No és cap fórmula màgica. Senzillament t’enriqueix amb paraules que porten idees –a vegades perilloses, sí–, que fan possible imaginar coses i vides –no sempre agradables– i que et situen en mons paral·lels a la teva existència més o menys prosaica. Llegir et permet viure amb intensitat afegida. És com posar sal a la vida”, reflexiona Ignasi Aragay, director adjunt de l’ARA.

De bones propostes de lectura cada any n’hi ha un munt. A l’ARA n’hem seleccionat 25, i les oferim aquests dies en aquest enllaç. Algunes també es troben als quioscos. Hi abunden les novel·les: La dona de la seva vida (21,90 €), que acaba de publicar Xavier Bosch, Consumits pel foc (19,00 €), també novetat, de Jaume Cabré, Tàndem (18,90 €), una història sobre la felicitat escrita per Maria Barbal, L’home que va viure dues vegades (21,50 €), de Gerard Quintana, guardonada amb el pemi Ramon Llull, i El fill del xofer (18,50 €), sobre la figura fosca i perversa d’Alfons Quintà, de Jordi Amat.

També hi ha uns quants relats amb el feminisme com a denominador comú, d’escriptores catalanes i d’altres indrets, de literatura i d’assaig, de pensaments, de ficció i de reivindicació. Són relats escrits per dones que de ben segur han d’interessar també als homes, i els han d’interpel·lar. Són aquests: El camí de les aigües (21,50 €), la vida d’una cuinera anònima, de Carme Martí, Dilluns ens estimaran (20,90 €), sobre la importància que les dones siguin protagonistes de les seves vides, de Najat El Hachmi, Els homes m’expliquen coses (15 €), una reflexió sobre com s’ha construït al llarg de la història la diferència entre homes i dones, i sobre com les dones encara avui ho tenen més difícil, de Rebecca Solnit, Matar l’àngel (11 €), de Virginia Woolf, que posa de manifest com és de difícil canviar la mentalitat, tant dels homes com de les dones, per avançar cap a la igualtat, Lady Stuff (16,50 €), en què Loryn Brantz desmunta mites i reflexiona sobre la feminitat i el feminisme, Bon dia, tristesa (16 €), de Françoise Sagan, que quan es va publicar, el 1954, va escandalitzar una societat francesa que no veia amb bons ulls que una autora tan jove utilitzés referències sexuals, Dones valentes (17,50 €), un excel·lent relat de dones valentes i anònimes, de la periodista Txell Feixas Torras, corresponsal de TV3 i Catalunya Ràdio a l’Orient Mitjà, Les inseparables (17,90 €), novel·la inèdita de Simone de Beauvoir, Mare i filla (17,90 €), de Jenn Díaz, sobre les mares, les filles, les germanes i les paraules i els silencis que les acosten o les separen, i Trencar el silenci (17,90 €), de Mireia Boya Busquet, un relat íntim sobre com va haver de suportar actituds masclistes d’un company de partit.

També s’ofereix L’infinit dins d’un jonc (24,95 €), d’Irene Vallejo, un llibre que tracta sobre la història dels llibres, el llibre d’autoajuda El poder de l’ara (17,80 €), d’Eckhart Tolle, Mites (21,90 €), sobre la mitologia grega, de Stephen Fry, l’assaig La burgesia emprenedora (23,50 €), de Francesc Cabana, gran coneixedor de la història econòmica de Catalunya, A cor obert (19,90 €), íntimes reflexions d’Oriol Mitjà, infectòleg i investigador de l’Hospital Germans Trias i Pujol, i T’estimo fins a l’horitzó (15,90 €), de Roc Casagran, amb dibuixos de Mari Fouz.

Pel que fa als llibres infantils, s’ofereix Anem a dibuixar... el Sant Jordi (7,45 €), de Néstor Macià, un llibre que cal completar amb llapis, bolígraf o retolador, La princesa, els llibres i el drac (12,50 €), d’Anna Manso i Liliana Fortuny, i El meu plat de Sant Jordi (9,95 €), d’Anna Canyelles i Roser Calafell.

I en aquesta àmplia oferta, no hi podia faltar La novel·la de Sant Jordi (18,50 €), de Màrius Serra, que, tot i que va sortir el 2018, continua estant de plena actualitat.

stats