Cultura 12/09/2012

El Museu Barbier-Mueller d'Art Precolombí tancarà aquest divendres

L'Ajuntament de Barcelona i el col·leccionista suís no es van posar d'acord per substituir les obres precolombines exposades al Palau Nadal. L'Institut de Cultura està treballant en el Museu de les Cultures del Món

Ara
1 min
Façana del Museu Barbier-Mueller

BarcelonaEl Museu Barbier-Mueller d'Art Precolombí tancarà les portes aquest divendres. En lloc de les obres d'art africà del col·leccionista que havien de substituir les que hi ha exposades actualment, pròximament es podran veure al Palau Nadal les obres de la col·lecció Folch i d'altres col·leccionistes privats, dins el Museu de les Cultures del Món, un projecte en què estan treballant els tècnics de l'Institut de Cultura.

L'Ajuntament de Barcelona i el col·leccionista suís Jean Paul Barbier-Mueller no van arribar a l'acord que havien anunciat al juny sobre les obres d'art africà que havien de substituir les precolombines que hi ha exposades al museu que porta el nom del col·leccionista al carrer Montcada de Barcelona.

El Museu Barbier Mueller d'Art Precolombí va obrir les portes el 1997. El col·leccionista va proposar l'Ajuntament de Barcelona perquè la comprés, però el consistori no va poder satisfer l'oferta i finalment la va comprar un col·leccionista privat.

stats