Cultura 24/10/2014

El Liceu rebrà 4 milions d'euros de subvenció extraordinària del govern espanyol

El Ministeri de Cultura considera que és una necessitat per fer perviure "un dels espais lírics més importants del país"

Ara
1 min

BarcelonaEl Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres una subvenció extraordinària de 4.117.050 euros per al Pla Estratègic i de Viabilitat 2014-2017 de la Fundació Gran Teatre del Liceu. Aquest pla requereix d'un total d'11 milions d'euros d'inversió per part de totes les administracions públiques que conformen el patronat del Liceu entre el 2014 i el 2015. D'aquesta manera, el Ministeri d'Educació, Cultura i Esport assumirà el 45% del finançament que la Fundació Liceu necessita. La resta de les subvencions les hi atorgarà la l'Ajuntament i la Diputació de Barcelona, i la Generalitat.

El Ministeri considera que és necessari fer perviure "un dels projectes culturals més antics del país", una institució que en els últims anys ha patit una reducció d'ajudes econòmiques a causa de les retallades pressupostàries estatals. A més, el nombre d'abonats i el de patrocinis també ha baixat en els últims anys, causes que havien provocat l'endeutament del Liceu. Aquesta subvenció se suma a la concedida d'un total de 4.438.000 euros per part del Govern entregada el mes de maig d'aquest any per recolzar el pla de viabilitat.

stats