Cultura 19/06/2020

Pablo Hasél descarta exiliar-se en el cas que el jutge ordeni el seu ingrés a presó

La plataforma que defensa la llibertat del cantant convoca mobilitzacions arreu de l'estat

Ara
2 min
Pablo Hasel  a Lleida

LleidaEl raper Pablo Hasél (Pablo Rivadulla) ha expressat la seva indignació per les condemnes que acumula en una roda de premsa que ha fet aquest divendres a Lleida. "L'Estat em vol castigar de manera exemplar per tants anys de lluita des de la música i els carrers", ha dit el raper lleidatà. El seu advocat ha demanat la suspensió de l'ingrés a presó per la segona condemna en ferm de l'Audiència Nacional (AN) ratificada pel Suprem per enaltiment del terrorisme. En cas que un jutge ordeni l'ingrés a presó, Hasél ha dit que no s'hi presentarà voluntàriament. Tampoc s'exiliarà ni demanarà l'indult, perquè no es penedeix d'haver "denunciat i combatut injustícies".

A més, el raper considera que la presó "és un altre front de lluita". "Des d'allà les meves aportacions poden sortir-li més cares a l'Estat que des de l'exili", ha assegurat. El raper creu que si finalment no entra a la presó serà per solidaritat. "Ho vaig fer, ho faig i ho tornaré a fer", ha dit. La plataforma Llibertat Pablo Hasel ha convocat concentracions de suport arreu de l'Estat el 4 de juliol.

El Tribunal Suprem va confirmar el 8 de juny la condemna de nou mesos i un dia de presó a Hasél per enaltiment del terrorisme i reincidència. El tribunal refermava així la sentència que l'Audiència Nacional havia imposat a Hasél el setembre del 2018, i a la qual el raper havia recorregut. El Suprem també el va sentenciar a pagar una multa de 10.800 euros per injúries i calúmnies contra la Corona i per utilitzar la imatge del rei. A més, li va imposar una multa de 13.500 euros per injúries i calúmnies contra les institucions de l'estat espanyol i una altra multa de 5.040 euros per enaltiment del terrorisme. Hasél també haurà de pagar els costos judicials del procés.

El raper va ser condemnat el març del 2018 a dos anys i un dia de presó per l'Audiència Nacional, que considerava delictiu el contingut de 64 tuits i el vídeo de la cançó Juan Carlos el Bobón que Hasél havia penjat a YouTube. Uns mesos més tard, la sala d'apel·lacions de l'Audiència Nacional va rebaixar la sentència a nou mesos i un dia, al·ludint que als tuits analitzats el raper lloava ETA i els Grapo i que aquestes organitzacions ja no eren actives. El músic va recórrer al Suprem aquella condemna, que ara el tribunal ha ratificat.

stats