Cinema
Cultura 18/09/2013

"Per rodar amb llibertat, veniu a Madrid", la crida de la Madrid Film Commission

L'entitat, que depèn de l'Ajuntament madrileny, censura la decisió del Museu d'Història de Barcelona de no permetre el rodatge de la sèrie 'Isabel' al Saló del Tinell i el Palau Reial per la "falta de rigor històric" d'aquesta ficció

Ara
1 min

BarcelonaMadrid Film Commission, l'organisme que gestiona la concessió de permisos de rodatge a la capital espanyola, s'ha pronunciat sobre la polèmica per la negativa del Museu d'Història de Barcelona de permetre el rodatge de la sèrie 'Isabel' a les seves instal·lacions –concretament al Saló del Tinell i el Palau Reial– per la "falta de rigor històric" de la ficció produïda per la productora Diagonal TV per a TVE. La Film Commission madrilenya considera la denegació del permís "una intromissió innecessària de l'administració en el procés creatiu", i afegeix que "el rigor històric no ha de condicionar la concessió de permisos de rodatge per part dels ajuntaments".

Però el comunicat de l'Ajuntament va més enllà de la censura d'aquesta decisió. "La Fundación Madrid Film Commission convida tots els productors que vulguin rodar amb llibertat creativa que valorin la possibilitat de portar a terme els seus projectes a Madrid", i ofereix les "nombroses localitzacions històriques i actuals" que posseeix la ciutat.

"Des de Madrid Film Commission, creiem necessari manifestar que aquest tipus de decisions no només deslegitimen la tasca dels ajuntaments, sinó que dificulten el desenvolupament de la indústria audiovisual en aquests temps tan difícils per al sector", afirma el comunicat de l'entitat.

stats