Cultura 01/06/2018

L’obra de Sierra censurada a ARCO arriba al CCCB

La peça es podrà veure fins al 17 de juny a Barcelona

N.j.
1 min
L’obra de Santiago Sierra quan es va exposar al Museu de Lleida.

BarcelonaL’obra 'Presos polítics a l’Espanya contemporània', de Santiago Sierra, que la fira ARCO de Madrid va retirar a finals de febrer, es pot veure a partir avui, 1 de juny, al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). La instal·lació consta de 24 fotografies en blanc i negre amb les cares pixelades de 74 presos polítics, entre els quals hi ha Jordi Sànchez i Oriol Junqueras, i serà al CCCB fins al 17 de juny.

L’obra de Sierra s’emmarca dins els eixos del centre, que dona visibilitat a peces sobre les amenaces a la llibertat d’expressió, l’ús de la mentida, el control de la informació i la censura. Paral·lelament, el CCCB ha organitzat activitats sobre aquestes qüestions durant el juny.

La retirada de la instal·lació d’ARCO va aixecar polèmica i va ser criticada per diversos col·lectius. L’empresari Tatxo Benet va adquirir l’obra de Sierra per 80.000 euros i va exposar-la al Museu de Lleida del 7 de març fins al dia de Sant Jordi.

Al llarg de la seva estada a l’equipament, la peça va aplegar una xifra rècord -més de 7.000 persones van visitar-la- i es va convertir en la mostra temporal que ha registrat més públic des que el museu va obrir les portes el 2007.

stats