Cultura 07/06/2021

Què fa Lolita Flores tancada en un ascensor?

L'actriu coprotagonitza amb Luis Mottola 'Llévame hasta el cielo' al Teatre Apolo

2 min
Lolita Flores aquest dilluns al Teatre Apolo
Disponible en:

BarcelonaLa recepta de Lolita Flores per recuperar l'esperança prepandèmica passa pel Teatre Apolo i per un ascensor. L'actriu estrena aquest dimecres Llévame hasta el cielo, una comèdia que coprotagonitza amb Luis Mottola –amb qui ja havia treballat a La fuerza del cariño i Prefiero que seamos amigos i que busca les rialles a platea. "L'espectacle, que està ple d'humor blanc, desprèn un alè d'esperança i de tendresa perquè la gent surti amb un somriure a la cara", explica Flores, que amb aquest muntatge debuta també com a productora.

Escrita per Nacho A. Llorente i dirigida per Juan Carlos Rubio, Llévame hasta el cielo situa dos personatges oposats dins d'un ascensor, d'on no poden sortir durant unes hores. "Com passa sovint en aquestes situacions, s'explicaran les històries respectives", diu Flores. Però l'argument és sorprenent i, fins i tot, qüestionable. Ell ha descobert que la dona li és infidel i està disposat a matar-la i també al seu millor amic, amb qui l'enganya. Ella ho haurà d'evitar. "L'Angela és una dona que ha patit maltractaments i el Marcelo és un home traït. S’expliquen el que han passat sense drames, d’una manera molt quotidiana", assenyala l'actriu. El seu personatge té la noble "missió d'interrompre els objectius d'ell", assenyala l'actriu, però per aconseguir-ho –alerta– "utilitzarà totes les seves armes de dona". L'espectacle aborda temes com el maltractament físic, la gelosia i les traïcions però, diu Lolita, "traient ferro a l'assumpte, amb molta tendresa i molt d'humor".

Tot i el tema i el personatge, Flores rebutja parlar de la violència contra les dones i del moviment Me Too a les arts escèniques, perquè diu que no ho ha viscut en primera persona. "Gràcies a Déu jo no he patit abusos. Si no han sortit més casos a Espanya deu ser perquè no n’hi ha hagut, als Estats Units n’hi deu haver hagut més", assenyala l'actriu, que afegeix: "Estic en contra de tots els mals tractes i abusos, en especial als nens i a les dones, però també hi ha homes abusats. Tot el que sigui maltractament entre éssers humans em sembla demencial. Però no puc explicar una història que no he viscut".

Flores explica que amb aquest muntatge han volgut defugir la reivindicació i la denúncia a l'escenari, i que l'objectiu de la peça és simplement que el públic s'ho passi bé. "S'ha de deixar la política per als polítics i l'art per als artistes", subratlla l'actriu. Llévame hasta el cielo farà temporada al Teatre Apolo fins a l'11 de juliol i, després, viatjarà fins a València, Bilbao i Madrid.

stats