Cultura 11/11/2018

Los Angeles retira Cristòfor Colom del centre de la ciutat

La ciutat canvia el Dia del Descobriment pel Dia dels Pobles Indígenes

Agències / ARA
1 min
Los Ángeles retira Cristòfol Colom del centre de la ciutat

Los AngelesCristòfor Colom, després de 45 anys, ha abandonat el seu pedestal de Grand Park, al centre de Los Angeles, i ha sigut retirat amb un camió. L'estàtua ja no formarà part del paisatge urbà després que l'any passat l'ajuntament de la ciutat aprovés una moció en què ha substituït l'antic Dia del Descobriment pel Dia dels Pobles Indígenes.

"L'estàtua de Cristòfor Colom reescriu un capítol de la història tacat de sang i carrega d'un fals romanticisme l'expansió dels imperis europeus i les explotacions dels recursos naturals i dels éssers humans", ha dit l'exsecretària de Comerç dels EUA i actual membre de la junta de govern de la ciutat, Hilda Solis, autora de la moció. En declaracions a la cadena NBC, Solis ha assegurat sobre l'eliminació de l'estàtua: "És un acte de justícia que honra i abraça l'esperit resistent dels que originàriament habitaven les nostres terres". I ha afegit: "Comencem un nou capítol de la nostra història en què aprenem d'errors del passat per no tornar-los a repetir".

El regidor demòcrata Mitch O'Farell ha assegurat que aquest és un "pas natural per eliminar la falsa narrativa que Colom va descobrir Amèrica". "A més a més, el mateix Colom va ser responsable d'atrocitats i actes que van contribuir a un gran genocidi. La seva imatge no s'hauria de celebrar enlloc", ha afegit.

L'octubre del 2016 la CUP va demanar, sense èxit, que es retirés l'estàtua de Colom de la Rambla barcelonina.

stats