ART
Cultura 23/03/2012

Els 10 museus més visitats del món, començant pel Louvre

La revista 'Art Newspaper' fa públic el rànquing dels centres d'art que han rebut més visites el 2011: París, Nova York i Londres al podi

Ara
2 min
Museu del Louvre, París

BARCELONALa revista 'Art Newspaper' ha publicat el rànquing de museus més vistos i el nombre de visites rebudes durant el 2011. París, Nova York i Londres són les tres capitals de l'art, en un any en què han augmentat els visitants dels museus tot i la crisi. Malgrat això, l'exposició més vista ha sigut programada per una institució brasilera: va programar, de franc per al públic, 'El món màgic d'Escher' amb l'increïble resultat de 9.700 visitants al dia.

1. El Louvre de París va ser el museu més visitat el 2011 amb 8,9 milions, un 5% més que l'any anterior. El museu francès ocupa aquest lloc privilegiat des del 2007. La Mona Lisa de Leonardo da Vinci continua tenint el somriure més suggerent del món.

2. El Metropolitan de Nova York va ser el segon, amb 6 milions de visites anuals. Segons l'editor d'Art Newspaper, la crisi va afectar especialment els museus americans l'any passat, que van baixar els pressupostos dels centres i van optar per mostrar les col·leccions pròpies. "El Met ha fet molt bé d'ensenyar els seus Picassos".

3. El British Museum de Londres aconsegueix el tercer lloc, tot i ser un centre amb entrada gratuïta. Assoleix 5,8 milions de visitants.

4. Anglaterra guanya en nombre de museus al podi: la National Gallery obté el quart lloc, amb 5,2 milions de visites a l'any

5. La col·lecció d'art modern internacional de la Tate Modern obté 4,8 milions de visitants.

6. La National Gallery de Washington arriba als 4,39 milions de visites.

7. El National Palace Museum de la capital xinesa de Taipei arriba als 3,8 milions de visitants. Exhibeix una col·lecció de peces d'art asiàtic, elements religiosos, bronzes o peces tèxtils.

8. El Centre Pompidou de París, el museu nacional d'art modern francès, va seduir 3,6 milions de persones.

9. El National Museum of Corea, a Seül (Corea del sud), el sisè més gran del món, arriba als 3,2 milions de visitants

10. I el Musée d'Orsay de París assoleix els 3,1 milions de visitants i tanca el rànquing del 'top ten'.

Cap museu català ni espanyol es troba entre els 10 més vistos. Pel que fa als museus catalans més visitats, que no entren al rànquing però sí a la llista general, hi ha el Teatre-Museu Dalí de Figueres, amb 1,19 milions de visites anuals, seguit pel MNAC i el MACBA de Barcelona, amb una xifra de assistents de prop de 900.000 persones cada un.

stats