Cultura 16/06/2021

‘Un lugar tranquilo 2’: a l'apocalipsi, matar el monstre és un assumpte de família

Una seqüela continuista amb més alienígenes letals d'oïda fina que expandeix l'univers reclusiu de la primera entrega

1 min
Millicent Simmonds, Noah Jupe i Emily Blunt a 'Un lugar tranquilo 2'

‘Un lugar tranquilo 2’

(3 estrelles)

Direcció: John Krasinski. Guió: John Krasinski a partir de personatges de Scott Beck i Bryan Woods. 97 min. Estats Units (2021). Amb Emily Blunt, Millicent Simmonds i Cillian Murphy. Estrena als cinemes

Un lugar tranquilo va ser una afortunada barreja de drama familiar i thriller inquietant en un context postapocalíptic. S’hi explotava amb astúcia una premissa que facilitava el cultiu d’una tensió sostinguda: els protagonistes havien de mantenir un silenci quasi absolut per sobreviure a una amenaça letal que es guiava pel so. L’obra tenia quelcom de materialització terrorífica de la fantasia hipster de retorn a una vida més autèntica de contacte amb la natura i, també, de possible replegament en la família tradicional i la fe religiosa.

Tràiler d''Un lugar tranquilo 2'

Els responsables de la seqüela han optat per un continuisme matisat, respectuós, però potser condemnat a decebre moderadament. Per compensar la pèrdua del factor sorpresa, expandeixen amb prudència el tancat univers de la primera entrega, que s’ubicava bàsicament en una granja. Els protagonistes caminen una mica més enllà i troben les restes d'una Amèrica rural desballestada per una invasió alienígena, en un descobriment progressiu que anticipa una tercera part. Mentre no arriba, Un lugar tranquilo 2 és una transició acceptable, però d’emotivitat més baixa, que beu d’algunes troballes de l’original i inclou un altre desenllaç d'autodefensa que arriba amb relleu generacional. Com al Hollywood dels vuitanta d'Aurora roja i similars, que reflectia l'agressivitat de la política nord-americana de l’època, els adolescents també prenen les armes per abatre els enemics exteriors.

stats