MÚSICA
Cultura 12/03/2017

L’últim disc del cantautor Cesk Freixas, ‘Proposta’, amb l’ARA

Ara
1 min
El cantautor Cesk Freixas.

BarcelonaEl cantautor Cesk Freixas (Sant Pere de Riudebitlles, 1984) presentarà el seu sisè dics, Proposta (DMusical, 2017), en directe el divendres 7 d’abril a l’Auditori de Girona, en el marc del festival Strenes. Però els lectors de l’ARA tenen la possibilitat d’escoltar-lo abans: podran comprar l’últim treball del cantautor amb el diari el cap de setmana del 18 i 19 de març per 12 euros.

Proposta arriba després de Protesta. En el seu penúltim disc, el cantautor explicava que tenia molt clar que el disc s’havia de dir així, i que volia deixar de banda l’autocensura. “Creia que en un moment com l’actual tocava posicionar-me d’una manera més clara”, afirmava en una entrevista a l’ARA. A Proposta no abandona la cançó protesta però connecta la reivindicació amb el vessant més constructiu, positiu i reflexiu. Una de les cançons del nou disc, Aquí, la bellesa i la dignitat, parteix d’un text que va escriure Julio Cortázar el gener del 1983 després de la seva visita a Managua i que va incloure al llibre Nicaragua tan violentamente dulce : “Vol ser un homenatge a les persones humils, sinceres i senzilles que malden per deixar de sobreviure i busquen passar els seus dies lliures de la càrrega de tota opressió i precarietat”, explica Freixas.

El cantautor va iniciar la seva carrera musical el 2004 i des d’aleshores no ha parat: ha editat sis treballs discogràfics, ha guanyat nou premis Enderrock i ha publicat dos llibres: Alè de taronja sencera i Paraules per a Gaeta. Freixas és un músic molt compromès, convençut que als creadors musicals els pertoca “plantejar els nostres dubtes i llançar les preguntes per trobar respostes col·lectivament”.

stats