Música
Cultura 26/03/2015

El pianista ucraïnès Danylo Saienko guanya el Maria Canals

L'artista també s'ha emportat el Premi del Públic en la 61a edició del Concurs internacional de música

Ara
1 min
Danylo Saienko en la 61 edició del Concurs Internacional de Música Maria Canals de Barcelona

BarcelonaDanylo Saienko, pianista ucraïnès, s'ha emportat el primer premi del Concurs internacional de música Maria Canals de Barcelona, dotat amb 15.000 euros i un seguit de recitals i gires per Catalunya, Espanya i l'estranger. Al concurs hi han participat 82 joves pianistes de 22 nacionalitats.

Saienko va començar a tocar el piano als sis anys i es va graduar a l'Escola de Música especialitzada Salomé Krushelnytska per a Nens Dotats a Lviv (Ucraïna). Ja havia guanyat altres premis en diferents competicions internacionals i una medalla per unanimitat, el 2013, al Concurs Maria Canals.

El pianista, que també ha rebut el premis del públic, es va enfrontar als dos altres finalistes en la darrera prova del concurs, que es va disputar aquest dimecres. El coreà Min-Sung Lee, de 24 anys, ha quedat en segon lloc i s'ha emportat el Premi del Jurat d'Estudiants, i l'alemanya Caterina Grewe, de 26 anys, ocupa la tercera posició. Els tres pianistes van interpretar la mateixa peça per primera vegada en la història del concurs: el 'Concert per a piano número 1 en si bemoll menor op. 23' de Txaikovski.

La cerimònia de lliurament de premis tindrà lloc aquest divendres al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona.

stats