Barcelona
Cultura 01/08/2019

Les memòries de Snowden es publicaran en català el 18 de setembre

L’autobiografia de l'exanalista i activista nord-americà apareixerà de manera simultània en 21 editorials de tot el món

Efe
1 min
L'exanalista de la NSA Edward Snowden va fer les revelacions que han servit per atorgar el premi Pulitzer de Servei públic d'enguany / REUTERS

'Vigilància permanent', les memòries d'Edward Snowden que prometen remoure la política internacional, arribarà a les llibreries de tot el món el 18 de setembre. Serà la primera vegada que l'exanalista i activista nord-america explica amb tot detall com s'ho va fer per ser el responsable de la filtració més gran de tots els temps de la intel·ligència estatunidenca. La biografia en català la publicarà Columna, del grup Planeta, també responsable de la seva edició en llengua castellana. Snowden, un dels homes més buscats del món, viu actualment exiliat a Rússia, des d'on fa el seu activisme a la xarxa.

Les primeres filtracions de Snowden, antic treballador de la CIA i l'Agència de Seguretat Nacional dels Estats Units, van arribar el juny del 2013 als diaris 'The Washington Post' i 'The Guardian'. El motiu de fer públics els documents era denunciar la xarxa mundial de vigilància dels nord-americans, fins al punt de mostrar que tenen la capacitat de llegir els correus electrònics i escoltar les trucades de tots els ciutadans del món. Aquestes filtracions s'estendrien fins a l'abril del 2015.

stats