Art
Cultura 05/02/2015

Una obra de Miró supera els 20 milions d'euros en una subhasta a Londres

Christie's també ha venut un Cézanne per gairebé 18 milions d'euros

Efe
1 min
'Pintura (dones, lluna, ocells)', de Joan Miró / CHRISTIE'S

LondresL'obra de Joan Miró 'Pintura (dones, lluna, ocells)' s'ha venut per 20,5 milions d'euros en una subhasta que es va celebrar aquest dimecres a la casa Christie's de Londres. Es tracta d'una pintura a l'oli que data del 1950 i valorada inicialment entre 5,3 i 9,3 milions d'euros.

A la subhasta també es van vendre altres obres de l'artista català en el que va ser descrit per l'expert de la casa anglesa en art modern, Olivier Camu, com "el millor grup d'obres de Miró que surt al mercat en una sola venda". A més de les obres de Miró, Christie's va subhastar peces de René Magritte, Marc Chagall, Francis Picabia i Max Ernst.

Una hora abans d'aquesta subhasta, Christie's ja n'havia organitzat una altra dedicada a art impressionista modern. L'estrella de la licitació va ser un oli de Cézanne, venut per 17,8 milions d'euros, titulat "Vue sur l'Estaque et Le Châteu d'If". L'obra, valorada entre 11 i 16 milions d'euros, va ser creada entre 1883 i 1885 en una de les últimes visites del pintor a l'Estaque, una petita ciutat de pescadors a la Provença.

stats