Cultura 09/10/2017

Mor als 87 anys l'actor Jean Rochefort

El protagonista d''El marit de la perruquera' va treballar en més de 100 pel·lícules i amb directors com Bertrand Tavernier i Patrice Leconte

Ara
1 min
L'actor Jean Rochefort en una imatge d'arxiu

BarcelonaL'actor francès Jean Rochefort ha mort aquesta matinada als 87 anys en un hospital de París, segons informen diversos mitjans francesos. Considerat un dels actors francesos més populars, va participar en més de 100 pel·lícules; va treballar amb directors com Bertrand Tavernier, Luis Buñuel, Philippe de Broca, Patrice Leconte, Claude Chabrol, Robert Altman i Fernando Trueba, i va rebre tres premis Cèsar del cinema francès.

La trajectòria de Jean Rochefort va arrencar en el món del teatre als 23 anys, on ja va destacar per la seva versatilitat per fer papers còmics i dramàtics. En el terreny cinematogràfic, va començar amb papers secundaris al costat d'actors com Jean Paul Belmondo, i el mateix actor deia que la seva carrera va fer un gir el 1973 amb 'El rellotger de Saint Paul', de Bertrand Tavernier.

Entre els papers cinematogràfics de Rochefort també hi ha el Quixot de la pel·lícula de Terry Gilliam 'The man who killed Don Quixote' [L'home que va matar el Quixot]. El rodatge va quedar avortat l'any 2000, i Gilliam el va finalitzar al setembre.

Jean Rochefort va desmentir que s'hagués retirat l'any 2013. Sí que va assegurar, però, que no estava disposat a interpretar qualsevol paper. Pocs mesos abans havia interpretat el paper protagonista d''El artista y la modelo', de Fernando Trueba.

stats