Cultura 16/01/2017

Mor Babette Cole, l'escriptora infantil que trencava totes les normes

Autora de 'La princesa enjogassada', 'La mare no em va dir...' o 'El príncep Ventafocs', va capgirar tots els estereotips

Sílvia Marimon
1 min
Mor Babette Cole, la escriptora infantil que trencava totes les normes

BarcelonaIrreverent i amb un gran sentit de l'humor, Babette Cole (Gran Bretanya, 1950 - 2017), va trencar amb els seus llibres moltes normes. Entre els més de 70 llibres que va publicar, destaquen 'La mare no em va dir...', 'Pèls per tot arreu', 'Estirar la pota', 'El príncep Ventafocs' o 'Amormeu'. Una de les seves obres més trencadores és 'Princess Smartypants' ('La princesa enjogassada') que va publicar el 1986 i en què va capgirar molts dels estereotips de les heroïnes infantils.

La princesa enjogassada

Cole s'atrevia a parlar de la mort, del sexe i, amb molta ironia, de l'amor. Un dels seus personatges infantils més populars va ser Dr. Dog, en què el protagonista era un gos que feia de metge per a tota la família.

Dr. Dog

Cole va morir diumenge als 67 anys. La notícia l'ha publicat avui Inky Sprat, l'editorial que va fundar amb Manus Home i Neil Baber el 2013. "La trobarem molt a faltar; igual que els infants d'arreu del món trobaran a faltar les seves fantàstiques, irreverents i sempre singulars històries", ha dit l'editorial en un comunicat. "És una de les autores que més normes ha trencat en el món de la literatura infantil", assegura Home.

stats